Het Akkerveld

Het Akkerveld – dat vanuit de gemeente als bestemming speeltuin krijgt toegeschreven-   is een grasveld in Zuidwolde. Als men het heeft over het Akkerveld dan spreekt men ook vaak over ‘De Speulakker’. Op het veld staan een aantal speeltoestellen, er ligt 1 loopbalk in de bosjes, er staat een vernielde tafeltennistafel, er is een plek voor jongeren (de blauwe appel), 1 voetbalgoal en een jeu de boules baan.

het Akkerveld is gelegen op een – voor met name de westzijde van het dorp – centrale & overzichtelijke locatie, gekaderd door hekjes,. Het veld ligt schuin tegenover het plaatselijke kindcentrum ‘T Groenland. in dit gebouw zijn onder andere een basisschool, een buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, en een kinderdagopvang gevestigd.

Ondanks de aantrekkelijke locatie van het Akkerveld wordt er helaas weinig gebruik van gemaakt. De toestellen op het veld zijn verouderd, het veld kent relatief veel oneffenheden (kuilen) en na een regenbui blijft het veld langdurig onder water staan.