Het plan

 

We willen een ontmoetingsveld waar we kunnen bewegen, spelen, ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten, maar hoe gaan we dat doen? Eigenlijk zijn we al begonnen! Wij, door jou te bereiken en jij door dit te lezen! Hieronder zie je de route naar een nieuw ontmoetingsveld

Draagvlak

Van begin tot eind loopt het thema draagvlak als een rode draad door het verhaal. We creëren en behouden draagvlak door een podium te bieden aan deze missie  (facebookpagina, deze website, statiegeldactie, flyeren, updates via nieuwsbrieven)

Drainage

In september 2021 werd er een fatsoenlijke drainage aangelegd. Voortaan zal het overtollige water – na regenval – worden afgevoerd. Nu dit op orde is vormt het veld een goede basis voor ontmoetingsveld ‘De Speulakker’. Waar dorpsgenoten het hele jaar door gebruik van kunnen maken.

Behoefteanalyse

De aandacht is gewekt. Tijd om te achterhalen wat de inwoners van Zuidwolde willen. Of te wel de behoefteanalyse, bij elk adres in Zuidwolde is eind september 2021 een enquête in de brievenbus gedaan. Bekijk hier de resultaten!

Plannen ontwerpen

Het dorp heeft aangegeven waar de behoefte ligt en op basis van deze input worden er twee conceptplannen ontworpen.

Presenteren twee ontwerpen

De ontwerpen worden gepresenteerd aan de inwoners van Zuidwolde. Ze krijgen de gelegenheid om hun mening over de twee plannen te geven.  Op basis van de input en feedback wordt er een definitief plan ontworpen.

Begroting

Het ontwerp is gereed, maar wat gaat het eigenlijk kosten, al die nieuwe toestellen en elementen? En hoe gaan we die toestellen onderhouden? Wat gaat dat onderhoud kosten? Tijd om een begroting te maken en ook een onderhoudsplan.

Financierings- dekkingsplan

De kosten zijn in kaart gebracht, de taken m.b.t. het onderhoud zijn verdeeld. Natuurlijk kunnen we de kosten voor al die toestellen niet uit eigen zak betalen. Het is tijd om een financiering/dekkingsplan op te stellen. Hierin staat omschreven hoe we het bedrag gaan binnenhalen.

Fondsen werven

Iedereen weet wat de bedoeling is en nu is het tijd om het streefbedrag bij elkaar te verzamelen. We gaan de volgende fase in , namelijk het fondsenwerven. Er zijn best wat fondsen die graag een bijdrage leveren aan dit soort doelen. Deze fondsen gaan we aanschrijven in de hoop dat ze ook ons initiatief willen steunen.

Restdeel ophalen

Voor de fondsen is het belangrijk dat het plan is afgestemd met het dorp, maar ook vinden ze het belangrijk dat de plaatselijke inwoners en bedrijven zelf meehelpen en bijdragen om het streefbedrag te behalen. We zullen ( doormiddel van acties en activiteiten) het laatste beetje zelf vanuit het dorp gaan bijdragen.

Plaatsen toestellen

Het geld is verzameld! Nu kunnen we – na al die jaren – dan eindelijk starten met het plaatsen van de toestellen! Hierbij kunnen we wellicht wel wat hulp gebruiken. Help jij mee?

Openingsfeest

Het is gelukt! Het veld is fatsoenlijk gedraineerd en er staan nieuwe toestellen. Samen hebben we dit voor elkaar gekregen en dus zal dit ook met het hele dorp gevierd worden!

Onderhouden

Om de toestellen en het veld in goede staat te houden, vragen we alle inwoners om een jaarlijkse bijdrage. Op deze manier kunnen we er nog jaren gebruik van blijven maken!