Het is gelukt: we gaan van start!

Na maanden hard werken aan het projectplan, het aanvragen van fondsen, organiseren van activiteiten is het gelukt: het benodigde bedrag om het nieuwe Akkerveld te realiseren is binnen! Achter de schermen heeft het projectteam de eerste gesprekken met de uitvoerders gehad. Zij kwamen met het verrassende nieuws dat ze op 18 maart al van start kunnen gaan. Dit houdt in dat we voor de zomer al een volledig nieuw ontmoetingsveld hebben!

De uitvoerders waar we het over hebben zijn Kompan en Donker Groen. Met Kompan, gespecialiseerd in speel- en sporttoestellen, zijn we al een tijd in gesprek: aan de hand van de wensen van het dorp heeft Kompan een definitief ontwerp gemaakt. Ook leveren zij de toestellen die uiteindelijk op het veld komen te staan komen te staan. Donker Groen zal vervolgens een (deel van de) toestellen plaatsen en al het aanleg van de groenvoorzieningen voor z’n rekening nemen.

De globale planning:

maandag 18 maart:
start werkzaamheden

zaterdag 23 maart & zaterdag 6 april:
vrijwilligersdag

donderdag 18 april:
oplevering ontmoetingsveld

vrijdag 19 april t/m donderdag 2 mei:
rustperiode (belangrijk!)
i.v.m. aansterken aangelegd gras & planten

vrijdag 3 mei:
feestelijke opening (meer info volgt)

Save the date!
Deze mijlpaal, een prachtig nieuw Akkerveld, willen we heel graag met heel Zuidwolde vieren. Daarom organiseren we op vrijdag 3 mei in de middag een openingsfeest! Alle inwoners krijgen hiervoor nog een aparte uitnodiging, maar zet deze datum alvast in je agenda. Na deze dag is het Akkerveld ook helemaal toegankelijk voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *